Beträffande Corona (covid-19)

Vi lyssnar till UDs rekommendationer när det gäller resandet och följer nyheterna varje dag. Vi har full förståelse för de gäster som är tveksamma till att resa utomlands men just nu kan vi inte göra annat än att avvakta. 

Lördagen den 14/3 kl. 19.59 kom avrådan från UD från alla resor. Vi har därför ställt in alla resor till och med 14 april, enligt denna avrådan. Trycket på oss är stort nu och vi jobbar stenhårt för att göra det här så bra som möjligt, både för er som inte ännu rest ut och för dem som är ute på våra resmål.

Ni behöver inte kontakta oss. Vi kommer kontakta er alla i prioriterad ordning för att hantera er avbokning, antingen genom telefon eller mail.

Har man avresa efter 14 april, kan man också avboka till gällande resevillkor.

Våra ledtider för återbetalningar och beräkning av avbokningsavgifter är långa. Vi jobbar på att sköta dem så snabbt vi kan men i rådande situation måste vi invänta bekräftande från såväl myndigheter, regering och EU-parlament som samarbetsparters, leverantörer och distributörer. Vi beräknar just nu svarstiden till mellan 1 och 2 månader.

Vi får just nu väldigt många förfrågningar angående coronaviruset. Vi följer de riktlinjer som utges av vår branschorganisation Svenska Resebyrå- och arrangörsföreningen. Självklart är det grundat i paketreselagen och Utrikesdepartementets rekommendationer. Läs mer om SRF:s arbete här: https://srf-org.se/fakta-juridik/faq-om-corona/
 
Så länge det inte finns en avrådan från UD till ett specifikt resmål så genomförs alla resor som planerat. Våra resevillkor gäller vid avbokning. Om det sker förändringar med något av våra resmål kommer vi att informera berörda gäster om detta. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad, och mer information hittar du hos UD och Folkhälsomyndigheten.

Vad händer om svenska UD förlänger avrådan från resa efter 14 april?
Just nu utgår vi från att resor efter 14:e april 2020 blir av. Därför gäller våra ordinarie resevillkor och ni kan välja att avboka enligt dessa. Vi ber er följa händelseutvecklingen och skulle ändringar ske så kommer vi att kontakta er.

Vad gäller om man redan befinner sig på resmålet som UD-avråder från? 
Är man redan på resmålet när UD:s avrådan kommer, har man tyvärr inte rätt att avboka resterande del av resan. Om man ändå väljer att avbryta paketresan i förtid har man därmed inte rätt till återbetalning av de delar av resan som inte utnyttjas. Vi har en skyldighet att hjälpa till att hitta en ny hemresa om man vill det, men vi har ingen skyldighet att stå för kostnader för den nya biljetten. 

Vad händer om hotellet sätts i karantän? 
Blir man fast på resmålet på grund av att hotellet sätts i karantän, så kommer vi hjälpa till med det som händer på plats och hitta nya flygbiljetter när det är dags att flyga hem. Extra kostnader som uppstår står du själv för, t.ex. sjukvård, kost, logi eller flygbiljetter.  Tänk på att spara kvitton och se över försäkringsskyddet innan utresa. 

Vad gäller för resenärer i så kallad riskgrupp?
Om du inte kan åka, t.ex. på grund av sjukdom, och har ett läkarintyg ska du vända sig till ditt försäkringsbolag. Så länge UD inte avråder från att resa till ett visst område, så gäller våra resevillkor vid en eventuell avbokning.

Klubbvägen 20   

421 47 Västra Frölunda   

Tel: 031-805570   

Fax: 031-156610   

E-post: info@olkaresor.com

©2014 Olka Golf & Konferensresor AB

Kontakta oss