top of page
Cypern_Korineum_35

Beträffande Corona (covid-19)

Lördagen den 14/3 kl. 20.00 kom första avrådan från UD från alla resor.

Vi lyssnar till UDs rekommendationer när det gäller resandet och följer nyheterna varje dag. Vi har full förståelse för de gäster som är tveksamma till att resa utomlands men alla våra resmål har nu öppnat igen och det finns ingen avrådan från UD i dagsläget (2020-09-21). 

Har ni frågor om återbetalning av resor behöver ni inte vara oroliga, men vi behöver i vissa fall få tid på oss.  

När det gäller återbetalning för flygresor måste vi be om extra tålamod då vi i vissa fall väntar på pengar ifrån flygbolag. Innan dess har vi ingen möjlighet att återbetala dessa belopp till våra kunder. Här finns en politisk vilja att bidra med stöd från staten, på vilket sätt är tyvärr fortfarande inte klart. Ett förslag på att inrätta en stödfond ligger hos Näringsdepartementet. Läs gärna branschorganisations pressmeddelanden kring detta: https://srf-org.se/om-srf/pressreleaser/.

Vi tar ansvar för vår gemensamma framtid. Som alla i hårt utsatta branscher tar vi hjälp av de olika statliga stöden som finns, t.ex korttidspermittering.

Våra nya öppettider är mellan kl. 10.00-14.00 måndag-torsdag.

Vi är stolta över att vi i dagsläget har återbetalat alla våra kunder som

är berättiga till pengarna tillbaka pga corona. Vi har ej heller några krav från våra samarbetspartner.

Just nu utgår vi från att alla resor blir av. Därför gäller våra ordinarie resevillkor och ni kan välja att avboka enligt dessa. Vi ber er följa händelseutvecklingen och skulle ändringar ske så kommer vi att kontakta er.


Vad gäller om man befinner sig på resmålet som UD-avråder från? 
Är man på resmålet när UD:s avrådan kommer, har man tyvärr inte rätt att avboka resterande del av resan. Om man ändå väljer att avbryta paketresan i förtid har man därmed inte rätt till återbetalning av de delar av resan som inte utnyttjas. Vi har en skyldighet att hjälpa till att hitta en ny hemresa om man vill det, men vi har ingen skyldighet att stå för kostnader för den nya biljetten. 

Vad händer om hotellet sätts i karantän? 
Blir man fast på resmålet på grund av att hotellet sätts i karantän, så kommer vi hjälpa till med det som händer på plats och hitta nya flygbiljetter när det är dags att flyga hem. Extra kostnader som uppstår står du själv för, t.ex. sjukvård, kost, logi eller flygbiljetter.  Tänk på att spara kvitton och se över försäkringsskyddet innan utresa. 

Vad gäller för resenärer i så kallad riskgrupp?
Om du inte kan åka, t.ex. på grund av sjukdom, och har ett läkarintyg ska du vända sig till ditt försäkringsbolag. Så länge UD inte avråder från att resa till ett visst område, så gäller våra resevillkor vid en eventuell avbokning.

bottom of page