HimmerLand

Danmark

HimmerLand

Lars Larsenvej 1, Gatten, 9640 Farsö, Danmark

En fantastisk anläggning belägen sydväst om Aalborg som har utsetts som Danmarks bästa golfresort av både branschfolk & gäster. Som sätter högt värde på  gastronomi och aktiviteter i skön natur. Två fina 18-hålsbanor, New Course och Old course, i direkt anslutning till boendet. Välj att bo på det läckra hotellet eller i stuga.

Golfklubben öppnades redan 1980 och tusentals gäster har sedan dess besökt Himmerland som genom åren har genomgått flera förändringar till den kompletta golfanläggning som den är idag. Utöver de två golfbanorna hittar man också en fin spa-avdelning, padelbanor både inomhus- & utomhus, simhall, bowlinghall, multihall, gym samt konferens faciliteter.

Tre olika restauranger – utsökt gastronomi
I HimmerRiget kombineras kvalitet och fina råvaror med genuint hantverk. Här erbjuds gastronomi och gourmet av högsta klass, allt för att gästerna skall få den bästa upplevelsen och service. 
Sommeliers som sammansätter och handplockar viner som passar de råvaror och smaknyanser som serveras. I Brasseriet serveras lättare, rustika måltider med fokus på kvalité och smak.

Golfbanorna

Himmerland erbjuder två 18-håls banor (Old & New course), “Academy Course” som är en trevlig 6 håls pay and play bana samt en äventyrsbana (minigolf). Drivingrange med Trackman undervisning.

New course är en tuff mästerskapsbana efter omfattande ombyggnad och förbättringar med mål att uppnå internationell klass. De har bl.a lyft och sänkt delar av banan för att ta bort tidigare blinda slag samt höjt kvaliteten på hålen. Det är många spännande och utmanande golfhål, flera med vackra vyer över sjöar och landskap. Här spelar man bl.a en utav DP World Tour tävlingar för herrar varje år.

Old course är en lätt kuperad parkbana med varierande hål och ondulerande greener. Banan passar både låg- och höghandicapare.

Old Course 18 hål/Par 70
New Course 18 hål/Par 73

Arkitekt: Jan Sederholm / Philip Spogård

Restriktioner:
Old Course HCP 54
New Course HCP 36

Golfbil: 40 st, bör förbokas

Om Himmerland

Faciliteter:
Hotellrum: 60 st
Enkel/dubbelrum/familjerum med dusch, wc, TV, minibar, WiFi, safebox.
Stuga: 30 st med plats för 4–5 personer med dusch, wc, TV, kök, wifi
Klubbhus med restauranger & bar.
Förvaringsutrymme för golfutrustning.

Aktiviteter:
Padel, simhall, spaavdelning med möjlighet till olika behandlingar, brygga vid sjö med tillgång till bastu, gym, bowlingcenter, äventyrsgolf (minigolf), krocketbana samt biljard.
Drivingrange med bl.a Trackman.

Avstånd till:
Golfbana: 0 km
Strand: 30 km
Frederikshavn: 115 km

SE PRISLISTA

Bra att veta om Danmark
Läs Våra Resevillkor

Boende i anslutning till golf och aktiviteter, Golfpaket i Danmark
Receptionen HimmerLand, Boende vid golfbanan

Bilder från Himmerland

Skriv ut prislista

Datum & Priser

Vägbeskrivning